Grilovaná zelenina na Abien Magic Grillu

Pro grilování zeleniny je pro dosažení nejlepších výsledků třeba dodržovat určité zásady, aby zelenina nebyla příliš měkká, ale nádherně křupavá. Zde jsou pravidla:

  • Před umístěním zeleniny na gril Abien Magic Grill ji lehce pokapejte směsí oleje, nejlépe olivového, a vody.
  • Solte až těsně před grilováním. Sůl způsobuje uvolňování vody ze zeleniny, která se poté může snadno vysušit.
  • Nepoužívejte čerstvou bazalku, zhořkla by.

Jaká zelenina je na grilování nejlepší?

Kořenová zelenina jako mrkev a petržel se skvěle hodí na gril díky své přirozeně nasládlé chuti. Cibule se grilováním promění z ostré suroviny na sladký chutný pokrm. Rajčata, ať už jde o cherry rajčata, která by se měla grilovat celá, nebo větší rajčata, jež lze rozkrojit a grilovat řeznou stranou nahoru, poskytují na grilu rychlý a chutný zážitek. Dalšími vhodnými druhy pro grilování jsou lilek, cuketa či papriky. U paprik nezapomeňte odstranit semena.

Grilovaná zelenina z Abien Magic Grillu

Jak grilovat zeleninu?

Pro úspěšné grilování zeleniny nastavte termostat Abien Magic Grill na střední stupeň, to je na tepoltu 190 °C

  • Paprika, cherry rajčata, cuketa a lilek potřebují kratší dobu grilování, obvykle mezi 5 a 10 minutami. Tato zelenina rychle získá příjemnou grilovanou chuť a křupavou texturu.
  • Mrkev, petržel, celer, ředkvička a cibule vyžadují delší dobu grilování, obvykle mezi 10 a 20 minutami. Tyto druhy zeleniny jsou hustší nebo mají pevnější strukturu, a proto potřebují více času na to, aby se uvnitř dobře prohřály a zároveň na povrchu krásně zkaramelizovaly.

Při grilování zeleniny je klíčové sledovat její stav a podle potřeby upravit teplotu grilu nebo dobu grilování, aby se dosáhlo požadovaného výsledku.

Náš tip: Vyzkoušejte ke grilované zelenině tyto vynikající domácí dresingy

Kukuřice na grilu Abien Magic

Kukuřice na grilu nabízí vynikající sladkou chuť, která ji činí ideální jak pro přílohu, tak pro samostatnou pochoutku. Grilovat kukuřici můžete celou, s listy nebo bez nich, případně oloupanou a zabalenou v alobalu. Doba grilování kukuřice je obvykle 6-8 minut.

Jak dokonale kukuřici ugrilovat?

Během grilování kukuřici pravidelně potírejte máslem. Po ugrilování nezapomeňte kukuřici osolit. Před grilováním ji nesolte vůbec.